Αντώνης Μπέζας: "Δικαιώνομαι από τις εξελίξεις, το Πανεπιστήμιο σχεδιάζει την επιστροφή του στην Ηγουμενίτσα"! - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Αντώνης Μπέζας: "Δικαιώνομαι από τις εξελίξεις, το Πανεπιστήμιο σχεδιάζει την επιστροφή του στην Ηγουμενίτσα"!

Αντώνης Μπέζας: "Δικαιώνομαι από τις εξελίξεις, το Πανεπιστήμιο σχεδιάζει την επιστροφή του στην Ηγουμενίτσα"!

Όπως δήλωσε (4.10.2024) η πρύτανης κα Άννα Μπατιστάτου στη ΒΗΜΑ Τηλεόραση Ιωαννίνων, «Είναι ειλημμένη απόφαση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να ξαναζωντανέψουν τα κτίρια του τέως ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα αφού στο πλαίσιο του 4ετούς στρατηγικού σχεδιασμού, που πρέπει να κατατεθεί στο Υπουργείο Παιδείας ως το τέλος Οκτωβρίου, το Πανεπιστήμιο προτίθεται με ίδιους πόρους να αξιοποιήσει τις εγκαταστάσεις ιδιοκτησίας του στην Ηγουμενίτσα για να λειτουργήσει προγράμματα τύπου θερινών σχολείων. Το σχέδιο λειτουργίας των εγκαταστάσεων θα είναι διάρκειας ολόκληρου του έτους και όχι μόνο κατά το καλοκαίρι, πιθανότατα μέσω προγραμμάτων Εrasmus αλλά και μέσω προγραμμάτων διαπανεπιστημιακής συνεργασίας με ΑΕΙ του εξωτερικού και οι μελέτες αποκατάστασης των κτιριακών εγκαταστάσεων θα γίνουν με ευθύνη του Τμήματος Αρχιτεκτόνων και θα ολοκληρωθούν πολύ γρήγορα».

Όταν εδώ και 3 χρόνια ξεκίνησα να αναφέρω με άρθρα μου ότι «η διεκδίκησή μας για την επαναφορά του Πανεπιστημίου πρέπει να συνεχιστεί με σεβασμό στο αυτοδιοίκητο και την ανεξαρτησία των Ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» και ότι «πρέπει να συνεργαστούμε με τη νέα Διοίκηση και να είμαστε σε διάλογο μαζί της με επιχειρήματα και όχι να τους χαρακτηρίζουμε ως ανεπιθύμητα πρόσωπα», κάποιοι με χαρακτήρισαν ως άνθρωπο που δεν ξέρω να διεκδικώ.

Όταν προεκλογικά, στις δημοτικές εκλογές του 2023, ισχυρίστηκα ότι «Η Ηγουμενίτσα με τη γεωγραφική θέση και τις κτιριακές υποδομές που διαθέτει μπορεί να συνεισφέρει στην αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων» και ότι «αν αυτό το αναδείξουμε μπορούμε να ξαναφέρουμε το Πανεπιστήμιο στην Ηγουμενίτσα και θα το ξαναφέρουμε», κάποιοι με κατηγόρησαν για λαϊκισμό και προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών.

Όταν, επειδή προκλητικά και χωρίς πολιτική νομιμοποίηση ο κ. Γιόγιακας ζήτησε την άρση της παραχώρησης προς το Πανεπιστήμιο ώστε να δοθεί η έκταση σε ιδιώτη, διαμαρτυρήθηκα αποστέλλοντας σχετική επιστολή στην ΕΤΑΔ, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τα Υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας και δήλωσα ότι «η πλειοψηφία της θεσπρωτικής κοινωνίας επιδιώκει και συμφωνεί με τη συνέχιση της παρουσίας στην Ηγουμενίτσα του Πανεπιστημίου με οποιαδήποτε μορφή δραστηριότητας (πανεπιστημιακό Τμήμα, μεταπτυχιακό πρόγραμμα, θερινά σχολεία, ερευνητικό Ινστιτούτο κλπ) και τη συνδιαχείριση της έκτασης με το Δήμο Ηγουμενίτσας μέσω προγραμματικής συνεργασίας με χρήσεις εκπαίδευσης και πολιτισμού», κάποιοι έσπευσαν να ανασύρουν το παρελθόν και με κατηγόρησαν, με σκοπιμότητα ή χωρίς γνώση των πραγματικών γεγονότων, ότι έχω την ευθύνη για το κλείσιμο των Τμημάτων της Ηγουμενίτσας.

Όταν, επειδή ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Νταής παρουσίασε προς το αναρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού το περίεργο και αόριστο αίτημα της επανάχρησης του πρώην Ξενία πίσω από το οποίο κατά τη γνώμη μου υποκρύπτεται πάλι η είσοδος ιδιώτη στην εκμετάλλευση της έκτασης, έθεσα το ερώτημα «ποιες θα είναι οι χρήσεις της επανάχρησης και από ποιόν θα γίνει αυτή», κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι αντιμάχομαι για αντιπολιτευτικούς λόγους τη διεκδίκηση του Δήμου.

Τώρα που δικαιώνομαι από τις εξελίξεις, αφού το ίδιο το Πανεπιστήμιο αρνείται να εγκαταλείψει το χώρο (το δήλωσε άλλωστε στην ΕΤΑΔ) και σχεδιάζει την επιστροφή του στην Ηγουμενίτσα, (η κατ’ αρχήν απόφαση έχει ήδη ληφθεί από το Συμβούλιο Διοίκησης), τι έχουν να πουν όλοι αυτοί οι κάποιοι;

Το θέμα είναι πάρα πολύ σημαντικό και ως δημοτική παράταξη θα ζητήσουμε την άμεση συζήτησή του στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος.

Είμαστε, μετά από χρόνια στην επανεκκίνηση μιας μεγάλης προσπάθειας. Αν συνεχίσουμε με επιμονή και συμπορευθούμε με τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου, θα πετύχουμε το στόχο μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου