Έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος στη ΔΕΥΑΗ.. Λίστες, χρέη και βαρύτατες καταγγελίες… - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος στη ΔΕΥΑΗ.. Λίστες, χρέη και βαρύτατες καταγγελίες…

Έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος στη ΔΕΥΑΗ.. Λίστες, χρέη και βαρύτατες καταγγελίες…

Βαρύτατες καταγγελίες για τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ έγιναν ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου από τον πρώην Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Γιάννη Λώλο. Παράλληλα από τη συζήτηση που έγινε αναδείχθηκαν τεράστια προβλήματα που απειλούν τη λειτουργία της ίδιας της επιχείρησης.

Οι καταγγελίες του πρώην δημάρχου αφορούσαν στο πρόσωπο του Προέδρου της επιχείρησης, ο οποίος, ως μη όφειλε απέστειλε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση λίστα με τους οφειλέτες- αιρετούς.

Η λίστα αυτή ήταν η δεύτερη που εστάλη στο πλαίσιο του ελέγχου που έκανε η Αποκεντρωμένη και οδήγησε σε έκπτωση δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους μεταξύ των οποίων ήταν και τρεις εν ενεργεία αντιδήμαρχοι.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρώην Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και δεν διαψεύστηκε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ απέστειλε έγγραφο στην Αποκεντρωμένη με την οποία ζητούσε ανάκληση της αρχικής λίστας οφειλετών. Μάλιστα το έγγραφο έφερε αριθμό πρωτοκόλλου του Δήμου και όχι της ΔΕΥΑΗ. Ο ίδιος απέστειλε νέα λίστα οφειλετών –παρότι είχε σταλεί υπηρεσιακά- από την οποία, όπως είπε ο κ. Λώλος, είχαν εξαιρεθεί τέσσερα ονόματα που ήταν αιρετοί της παράταξης του Δημάρχου.

Πρόκειται για πράξεις ποινικά και πολιτικά κολάσιμες κατά τον πρώην δήμαρχο.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ δεν διέψευσε την παρέμβαση –τη στιγμή μάλιστα που θεωρητικά ήταν και ο ίδιος ελεγχόμενος- και μάλιστα υποστήριξε ότι η αρχική λίστα είχε λάθη και μετά από τη δική του παρέμβαση δύο αιρετοί αποκαταστάθηκαν με ακύρωση της αρχικής διαπιστωτικής πράξης έκπτωσης.

Χρέη και διαχειριστικός έλεγχος

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου στη ΔΕΥΑΗ ξεκινά έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος. Με την ολοκλήρωσή του θα γίνει εκτενής συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε μία πρώτη ενημέρωση που έκανε ο Δήμαρχος ανέφερε ότι οι οφειλές προς την επιχείρηση ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια. Μάλιστα σημείωσε ότι από την πρώτη εικόνα προκύπτει ότι οι ανείσπρακτες οφειλές προς την επιχείρηση είναι περισσότερες από τα χρέη που έχει η ίδια.

Όμως σε αυτή τη φάση δεν είναι γνωστή η ποιοτική διάσταση του χρέους κάτι που πρέπει να αποτυπωθεί στο πλαίσιο του ελέγχου.

«Από τα εκατό κυβικά νερού που αντλούνται τιμολογούνται τα 50 κι από αυτά εισπράττονται χρήματα για τα 25… Η ΔΕΥΑΗ στέλνει λογαριασμούς ακόμη και σε πεθαμένους. Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη.. Χρειάζονται άμεσες λύσεις και αποφάσεις. Θα δούμε ποιος ευθύνεται αλλά κυρίως τι μπορεί να γίνει για να μπει η επιχείρηση σε ροή βιωσιμότητας» ανέφερε ο Δήμαρχος στην τοποθέτησή του.

Ο Αντώνης Μπέζας από την πλευρά του ζήτησε να γίνει εκτενής συζήτηση με την ολοκλήρωση του διαχειριστικού ελέγχου στην επιχείρηση.

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου