Το Μ-Λ ΚΚΕ Θεσπρωτίας για τις Ευρωεκλογές - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Το Μ-Λ ΚΚΕ Θεσπρωτίας για τις Ευρωεκλογές

Το Μ-Λ ΚΚΕ Θεσπρωτίας για τις Ευρωεκλογές

- Ηχηρή και σταθερή αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής και των άλλων αστικών κομμάτων

- Δεξιά πολιτική μετατόπιση, με άνοδο της ακροδεξιάς

- Θετικό το εκλογικό αποτύπωμα του Μ-Λ ΚΚΕ στη Θεσπρωτία

- Μονόδρομος ο ενωτικός, πανεργατικός, παλλαϊκός αγώνας

Οι ευρωεκλογές ήρθαν να επισφραγίσουν τη βαθιά, ιστορικής σημασίας, κρίση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπο το οικοδόμημα της ΕΕ, τη βαθύτερη και εντονότερη από τη γέννησή του. Σε ένα διεθνές εκρηκτικό περιβάλλον μεγάλων αναδιατάξεων και πυκνών και κρίσιμων εξελίξεων και με την οικονομική κρίση να δοκιμάζει το σύνολο της.

Η άνοδος της Ακροδεξιάς, γενικά, σε συνδυασμό με το βαρύ πλήγμα που δέχθηκε ο Μακρόν, στη Γαλλία, αλλά και ο Σολτς, στη Γερμανία, και η μεγάλη πτώση των «πράσινων» κομμάτων, εντείνουν την πολιτική κρίση που διαπερνάει τις δυο χώρες και επιβεβαιώνουν την ισχυρή αμφισβήτηση του γνωστού μοντέλου του γαλλογερμανικού άξονα, και της πολιτικής του που γεννάει την μεγάλη λαϊκή δυσαρέσκεια που -ελλείψει μιας πραγματικής Αριστεράς- την εκμεταλλεύεται η Ακροδεξιά.

Στην Ελλάδα η πλατιά λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή αποτυπώθηκε στα πρωτοφανή, για τη χώρα μας, επίπεδα της αποχής και στη μεγάλη αποδοκιμασία της κυβερνητικής παράταξης. Πρόκειται για μια πλατιά αποδοκιμασία όλων των κομμάτων που ευθύνονται για τις δραματικές συνθήκες ζωής και εργασίας που έχουν επιβληθεί στο λαό. Η διάχυτη λαϊκή αμφισβήτηση και αγανάκτηση εκφράστηκε και εκλογικά απέναντί τους.

Τα χαμηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ σημειώθηκε παράλληλα η εκλογική καθίζηση της ΝΔ, αποτυπώνουν τη σταθερή χρεοκοπία των δυο αυτών κομμάτων που κυβέρνησαν ή «αντιπολιτεύτηκαν» με πολιτικές που δεν διαφοροποιήθηκαν, επί της ουσίας, με αυτήν της ΝΔ.

Τα χαμηλά ποσοστά του ΜέΡΑ25 και της Νέας Αριστεράς αποτυπώνουν την κρίση του χώρου και των δυνάμεων εκείνων που χρεώνονται την οδυνηρή διάψευση των λαϊκών προσδοκιών από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ σημείωσε άνοδο των εκλογικών του ποσοστών εισπράττοντας ένα τμήμα της κοινωνικής αμφισβήτησης και διαμαρτυρίας με αριστερό πρόσημο. Μια άνοδος που, παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις και τους πανηγυρισμούς του, δεν βλέπει τη μείωση σε απόλυτους αριθμούς των ψήφων από τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2023 και υπηρετεί, τελικά, κοινοβουλευτικές αυταπάτες και την πολιτική του συμβιβασμού απέναντι στην αστική τάξη και της διάσπασης των εργατολαϊκών αγώνων.

Αρνητική εξέλιξη αποτελούν τα αυξημένα εκλογικά ποσοστά της Ελληνικής Λύσης αλλά και άλλων παρεμφερών μορφωμάτων της Ακροδεξιάς, που εκμεταλλεύονται τις ανησυχητικές εξελίξεις που σημειώνονται στην ελληνική κοινωνία, στην εξωτερική πολιτική και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μπροστά στο νέο σαρωτικό κύμα αντιλαϊκής επίθεσης που προετοιμάζεται από την κυβέρνηση ΝΔ, η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα ένα δρόμο έχουν. Να ορθώσουν το ανάστημά τους παραμερίζοντας τις σειρήνες της ηττοπάθειας και του συμβιβασμού και να δυναμώσουν την πάλη τους για την απόκρουσή της. Το Μ-Λ ΚΚΕ έδωσε μια σκληρή πολιτική μάχη προβάλλοντας το σύνολο της ιδεολογικοπολιτικής του γραμμής πάνω στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός και η χώρα, χωρίς εκπτώσεις και αμφισημίες στις θέσεις του.

Στο διάστημα αυτό, χάρις στο αγωνιστικό πνεύμα όλων των συντρόφων του κόμματος και της νεολαίας, των συναγωνιστών και φίλων, αντιμετωπίστηκαν οι δυσβάστακτες οικονομικές απαιτήσεις του εκλογικού αγώνα και τα εξοντωτικά παράβολα, αφού είναι γνωστό πως το Μ-Λ ΚΚΕ στηρίζεται αποκλειστικά στις δυνάμεις του, είναι αντίθετο και αρνείται την κρατική χρηματοδότηση.

Το εκλογικό αποτέλεσμα του Μ-Λ ΚΚΕ θεωρούμε ότι είναι θετικό σε συνθήκες μάλιστα δεξιάς μετατόπισης του πολιτικού σκηνικού και κατασυκοφάντησης των ιδεών της Αριστεράς, με καταγεγραμμένο ταυτόχρονα σε αυτές τις ευρωεκλογές το μεγαλύτερο ποσοστό αποχής που έχει σημειωθεί ποτέ, καταφέρνοντας να αυξήσει τις ψήφους που πήρε πριν ένα χρόνο στις βουλευτικές εκλογές του Ιούνη 2023.

Στη Θεσπρωτία μάλιστα το ποσοστό ήταν το υψηλότερο του κόμματος στη χώρα και ακόμη υψηλότερο στους δυο Δήμους (Φιλιατών, Σουλίου), όπου ήταν υποψήφιοι οι δυο σύντροφοί μας, αποτέλεσμα της σταθερής, διαχρονικής αγωνιστικής παρουσίας και δράσης των συντρόφων μας, σε όλα τα προβλήματα του τόπου και στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Όταν γίνεται λόγος για εκλογικό αποτέλεσμα πρωταρχική σημασία έχει η παρουσία και δράση μας, η ύπαρξη σταθερών οργανωτικών και πολιτικών ερεισμάτων μέσα στους εργαζόμενους, που εξασφαλίζει την άμεση επαφή και στήριξη του κόσμου. Τα πολιτικά και οργανωτικά ερείσματα του Μ-Λ ΚΚΕ είναι συγκριτικά περιορισμένα, οι δεσμοί με ευρύτερους κύκλους αγωνιστών και εργαζομένων είναι αδύναμοι. Όπου στοιχειωδώς έχει αντιμετωπιστεί αυτό το κρίσιμο ζήτημα και υπάρχουν οργανώσεις, το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα θετικό.

Οι αγωνιστές, οι αριστεροί που μας στήριξαν και τους ευχαριστούμε γι αυτό, υποδήλωσαν με την ψήφο τους πως το επαναστατικό κομμουνιστικό κίνημα είναι εδώ, κόντρα στις πιέσεις άλλων κομμάτων. Αξιοποιώντας όλες τις υποδείξεις που μας έγιναν, καταγράφοντας τις δυνατότητες, τις αντοχές αλλά και τις αδυναμίες και παραλείψεις μας στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, εργαζόμαστε για τη μάχη της επόμενης μέρας που έχουμε μπροστά μας, με τη βεβαιότητα πως ο αγώνας μας εκφράζει τις αγωνιστικές διαθέσεις ενός κόσμου να παλέψει για μια πραγματική κομμουνιστική Αριστερά, για την ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος, για ένα δίκαιο κόσμο.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο που μας στήριξε και μας ψήφισε, τον κόσμο τον οποίον γνωρίσαμε, μιλήσαμε, ακούσαμε τις απόψεις και την κριτική του και να του υποσχεθούμε ότι θα ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη που μας έδειξε και δεν θα μας ξαναδεί, όπως κάποιους άλλους, στις επόμενες εκλογές, αλλά καθημερινά δίπλα του στο δύσκολο αλλά μοναδικό δρόμο, του δρόμου του αγώνα.

Ηγουμενίτσα 12-6-2024
Θεσπρωτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου