Αντ. Μπέζας: Διορθωτικές προτάσεις για τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΗΓ - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Αντ. Μπέζας: Διορθωτικές προτάσεις για τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΗΓ

Αντ. Μπέζας: Διορθωτικές προτάσεις για τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΗΓ

Τη συνέχιση της αρχικής συζήτησης που είχε πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη Σύμβαση Παραχώρησης του Λιμένος Ηγουμενίτσας και τη λήψη απόφασης για διορθωτικές διεκδικητικές προτάσεις αναφορικά με τα ζητήματα που έχουν προκύψει από την εφαρμογή της, ζήτησε ο Αντώνης Μπέζας.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του προς την Πρόεδρο του ΔΣ κα Μαρία Σαμίου, ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης “Μαζί για την Ηγουμενίτσα” αναφέρει:

«Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (31.5.2024) πραγματοποιήθηκε το πρώτο μέρος της συζήτησης για τη συνεργασία Δήμου- ΟΛΗΓ ΑΕ με βάση τις διατάξεις του ν.5048/23 (κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης).

Στη συγκεκριμένη σύμβαση προβλέπεται μεταξύ άλλων η εκπόνηση, υποβολή και έγκριση του Αρχικού Προγραμματικού Σχεδίου Ανάπτυξης (Α.Π.Σ.Α.) εντός 9 μηνών από την έναρξη της παραχώρησης, δηλαδή έως το τέλος του τρέχοντος μηνός Ιουνίου.

Το Α.Π.Σ.Α. θα επικαιροποιείται κάθε 10 χρόνια και κάθε έτος η ΟΛΗΓ ΑΕ θα ενημερώνει το Ελληνικό Δημόσιο για την πορεία υλοποίησής του.

Με βάση τα παραπάνω είναι επιτακτική ανάγκη να πραγματοποιηθεί στο προσεχές Δ.Σ. το δεύτερο μέρος της συζήτησης για το συγκεκριμένο θέμα ώστε να καταλήξουμε έγκαιρα, σε έργα και δράσεις που θα ζητήσουμε να συμπεριληφθούν από τον παραχωρησιούχο στο Α.Π.Σ.Α, σε προτάσεις για την αντιμετώπιση ζητημάτων που έχουν ανακύψει κατά την εφαρμογή της Σύμβασης Παραχώρησης αλλά και σε αιτήματα που θα πρέπει να τεθούν προς την Κυβέρνηση σχετικά με τη γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής μας και συνδέονται με τη λειτουργία του Λιμένος.

Θα ήταν επίσης πολύ χρήσιμο στη δεύτερη αυτή συζήτηση να παρουσιαστεί προς το Δ.Σ. και το εγκεκριμένο master plan του Λιμένος Ηγουμενίτσας που έχει προσαρτηθεί στη Σύμβαση Παραχώρησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου