ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας: Πύλος 600 πνιγμένοι - 1 χρόνος μετά - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας: Πύλος 600 πνιγμένοι - 1 χρόνος μετά

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας: Πύλος 600 πνιγμένοι  - 1 χρόνος μετά

Το έγκλημα της Πύλου με 600 πνιγμένους είναι έγκλημα Ευρωπαϊκής Ένωσης -κυβέρνησης

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου συμπληρώνεται 1 χρόνος από το ρατσιστικό έγκλημα της Πύλου, το οποίο στοίχισε τη ζωή 600 προσφύγων.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμετεχει στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται σε μια σειρά πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού ενάντια στη συνέχιση της δολοφονικής πολιτικής ΕΕ-Κυβερνήσεων, ενάντια στη συγκάλυψη του εγκλήματος.

Το λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα παλεύουν για να μπει τέλος στις πολιτικές που έχουν μετατρέψει τη Μεσόγειο σε θάλασσα θανάτου, για να σταματήσουν τώρα οι πόλεμοι και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που αναγκάζουν εκατομμύρια ανθρώπους να καταφεύγουν στην προσφυγιά. Κατάργηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Όχι στις δολοφονικές επαναπροωθήσεις, στις επιχειρήσεις αποτροπής και στους φράχτες.

Να καταδικαστεί η πολιτική της Ευρώπης-Φρούριο, η Ε.Ε. του πολέμου και του ρατσισμού, της frontex. Να καταδικαστεί η συνένοχη και συμμέτοχη κυβέρνηση της ΝΔ και η πολεμική-ρατσιστική πολιτική της, να βάλουμε φρένο στην ακροδεξιά και τις εθνικιστικές-ρατσιστικές σκοταδιστικές αντιλήψεις που δηλητηριάζουν τους λαούς στην ΕΕ και τη χώρα μας. Να δυναμώσουμε το αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα για να σταματήσουν οι πόλεμοι και οι προετοιμασίες που οδηγούν σε κοινωνική καταστροφή και νέες τραγωδίες τους λαούς.

Η Ελληνική κυβέρνηση πρωτοστατεί στην αντιμεταναστευτική υστερία. Παρουσιάζει σαν μεγάλο επίτευγμα τον φράχτη στον Έβρο. Μέλη της φωτογραφίζονται μπροστά από τον φράχτη σαν να είναι αξιοθέατο. Ονομάζει τους μετανάστες εισβολείς , κλείνοντας το μάτι σε κάθε λογής ρατσιστές και φασίστες (κεφαλοκυνηγοί στον Έβρο). Συνηθισμένη πρακτική του Λιμενικού είναι τα pushbacks .

Βασικό χαρακτηριστικό της συνολικής αντιμετώπισης των μεταναστών είναι να συλλαμβάνονται κάποιοι από αυτούς ως διακινητές και να καταδικάζονται με εξοντωτικές ποινές από τα δικαστήρια. Κοντά στους 2000 βρίσκονται σε ελληνικές φυλακές. Το ίδιο έγινε και με το ναυάγιο στην Πύλο , όπου 9 πρόσφυγες κατηγορήθηκαν ως διακινητές και όταν αθωώθηκαν, παρατάθηκε η κράτηση τουςμε την δικαιολογία ότι μπήκαν στην χώρα παράνομα.

Πάντα πρόθυμα να παίξουν τον ρόλο τους στην αντιμεταναστευτική υστερία είναι τα συστημικά Μ.Μ.Ε.

· Οι ζωές των προσφύγων μετράνε!

· Ρίξτε τον φράκτη στον Έβρο!

· Σταματήστε τα pushbacks!

· Σταματήστε τις μαζικές δολοφονίες!

· Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες!

· Κάτω η μεταναστευτική συμφωνία της ΕΕ!

· Όχι στους πολέμους και τις επεμβάσεις.

· Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στις πολεμικές επιχειρήσεις-Έξω από ΕΕ-ΝΑΤΟ.

· Να κλείσουν οι Βάσεις. Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

· Λευτεριά στη Παλαιστίνη.

· Κάτω ο ρατσισμός, ο εθνικισμός και ο φασισμός

· Αλληλεγγύη και κοινή πάλη των Λαών, Ειρήνη, Ελευθερία, Διεθνισμός.

ΤΕ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Θεσπρωτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου