Ηγουμενίτσα: Κίνδυνος πυρκαγιάς στο Δασάκι από τα παρατημένα ξερόκλαδα... - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Ηγουμενίτσα: Κίνδυνος πυρκαγιάς στο Δασάκι από τα παρατημένα ξερόκλαδα...

Ηγουμενίτσα: Κίνδυνος πυρκαγιάς στο Δασάκι  από τα παρατημένα ξερόκλαδα...

Πριν δυο εβδομάδες συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, με θέμα: "Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2024".

Στο συντονιστικό όργανο συμμετείχαν όλες οι αρμόδιες αρχές και φορείς: Π.Ε. Θεσπρωτίας, όλοι οι δήμοι του νομού, η πυροσβεστική υπηρεσία, η Δ/νση Δασών, η αστυνομία, ο ΟΦΥΠΕΚΑ, η αρχαιολογική υπηρεσία, μέχρι και εκπρόσωπος του ΟΛΗΓ ήτανε... (Δείτε σχετικά ΕΔΩ)


Δύο εβδομάδες μετά, καταγράψαμε τις εικόνες που βλέπετε στο δασάκι της Ηγουμενίτσας. Σκοπός της επίσκεψής μας βασικά ήτανε ένα αφιέρωμα για τα ωραία έργα που έχουν γίνει και καθιστούν το αλσύλλιο της πόλης έναν πραγματικό πνεύμονα αναψυχής και δραστηριοτήτων των κατοίκων, το οποίο δυστυχώς πολλοί συμπολίτες δεν γνωρίζουν.

Περιδιαβαίνοντας το δασάκι και πηγαίνοντας από τον πίσω δρόμο, ο οποίος καταλήγει σε αδιέξοδο (περιμένοντας τον περιφερειακό) αντικρίσαμε τις εικόνες που βλέπετε.
Μόλις 400 μέτρα από το δασαρχείο Θεσπρωτίας.

Και επειδή θεωρούμε το ζήτημα σοβαρό και κατεπείγον, δεν υπάρχει χρόνος να κάνουμε ρεπορτάζ για το ποιος ευθύνεται και ποια υπηρεσία έχει την ευθύνη γι' αυτή την κατάσταση.


Καλούμε δημόσια όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες να απομακρύνουν τα ξερόκλαδα άμεσα, εντός της ημέρας.

Αμέσως μετά, θα ήταν χρήσιμο να μάθουμε γιατί αυτά τα ξερόκλαδα, προϊόντα κλάδευσης, βρίσκονται εκεί από πέρυσι, και ποια υπηρεσία έχει την ευθύνη...

Για να δούμε ποιοι συμμετέχουν σε συνεδριάσεις συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας την ώρα που επιτρέπουν μια τέτοια κατάσταση, ενώ ταυτόχρονα απειλούν τους πολίτες με πρόστιμα αν δεν καθαρίσουν τα οικόπεδά τους...!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου