Αθωώθηκε πρωτόδικα ο Μ. Ντουμάζιος για το έλλειμμα των 6 εκ. ευρώ στο Δήμο Φιλιατών - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Αθωώθηκε πρωτόδικα ο Μ. Ντουμάζιος για το έλλειμμα των 6 εκ. ευρώ στο Δήμο Φιλιατών

Αθωώθηκε πρωτόδικα ο Μ. Ντουμάζιος για το έλλειμμα των 6 εκ. ευρώ στο Δήμο Φιλιατών

Μετά από μια (μόνον!!!) αναβολή, εκδικάστηκε χθες Τρίτη (14/5/2024), στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και Πλημμελημάτων Κέρκυρας, η υπόθεση απιστίας, σε βάρος του πρώην Δημάρχου Φιλιατών Μηνά Ντουμάζιου, για το έλλειμμα της τάξης των 6,1 εκ. ευρώ που αποκάλυψε το πόρισμα των Οικονομικών Επιθεωρητών για τα έτη 2005,2006, 2007 και 2010.

Το πόρισμα, παραδόθηκε στις εισαγγελικές αρχές το Δεκέμβριο του 2019, η δικάσιμος είχε προσδιοριστεί για τον Μάρτιο του 2023 αλλά αναβλήθηκε τότε ως πρωτοείσακτη, οπότε και εκδικάστηκε σήμερα.

Το δικαστήριο ομόφωνα και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, έκρινε αθώο τον πρώην Δήμαρχο, με το σκεπτικό ότι τα πραγματικά περιστατικά δεν συγκροτούσαν το αδίκημα της απιστίας.

Όπως παρουσίασε στο δικαστήριο ο συνήγορος του κ. Ντουμάζιου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, το έλλειμα ήταν λογιστικό, δηλαδή τα έξοδα του Δήμου τα επίμαχα έτη ήταν περισσότερα από τα έσοδα, και όχι ταμειακό, δηλαδή δεν έλειπαν χρήματα από το ταμείο του Δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί η εκδίκαση της έφεσης που άσκησε ο κύριος Ντουμαζιος, στην απόφαση του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων Κέρκυρας για απιστία και υπεξαίρεση ποσού 1,7 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του δήμου Φιλιατών, που αφορούσαν στα έτη 2008 και 2009. Για αυτό οι ποινές που επιβλήθηκαν ήταν 18 χρόνια κάθειρξη για τον πρώην δήμαρχο και 9 για την πρώην ταμία του δήμου Φιλιατών. Η έφεση επρόκειτο να εκδικαστεί το Δεκέμβριο του 2023 αλλά αναβλήθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντα τους και αναμένεται να εκδικαστεί στις αρχές του 2025.

ΠΗΓΗ: vdella.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου