Ο Βασίλης Γιόγιακας σε επίσημη επίσκεψη αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων στη Σαουδική Αραβία - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Ο Βασίλης Γιόγιακας σε επίσημη επίσκεψη αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων στη Σαουδική Αραβία

Ο Βασίλης Γιόγιακας σε επίσημη επίσκεψη αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων στη Σαουδική Αραβία


Πνεύμα συναντίληψης για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων σε σειρά ζητημάτων διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης, μετά από τουλάχιστον μία δεκαετία, επίσημης επίσκεψης κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων στη Σαουδική Αραβία στις 22 και 23 Απριλίου 2024.

Την επίσκεψη πραγματοποίησε ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ Ιωάννης Πλακιωτάκης, επικεφαλής αντιπροσωπείας στην οποία συμμετείχε ο Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Σ. Αραβίας, κ. Βασίλειος Γιόγιακας, μετά από πρόσκληση του Αντιπροέδρου του Συμβουλίου SHURA, Δρ. Mishaal Mohammad Alsulami και του Προέδρου της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας -Σ. Αραβίας, Δρ. Ibrahim Mohammed Alqannas. Την ελληνική αντιπροσωπεία συνόδευε ο Έλληνας Πρέσβης στο Ριάντ κ. Αλέξης Κωνσταντόπουλος.


Ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΦ, Βασίλειος Γιόγιακας, επικαλούμενος και την ιδιότητά του μέλους στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου του Ελληνικού Κοινοβουλίου χαιρέτισε την πολλά υποσχόμενη συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς της ενέργειας και του τουρισμού. Τόνισε ειδικότερα, ότι η θέσπιση ενός σχεδίου ειδικού σκοπού για τη διεξαγωγή της μελέτης σκοπιμότητας για την ηλεκτρική διασύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας καταδεικνύει την ταχεία εφαρμογή της στρατηγικής εταιρικής σχέσης.

Από πλευράς Συμβουλίου Shura εκφράστηκε ικανοποίηση για την ελληνική θέση στο ζήτημα της κρίσης στη Γάζα, και η επιθυμία για ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων και προώθηση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς κοινού ενδιαφέροντος μέσω κοινοβουλευτικών επαφών κι ανταλλαγών.

Τέλος, οι δύο πλευρές αναγνώρισαν τον ρόλο της κοινοβουλευτικής διπλωματίας, σε πολυμερές και διμερές επίπεδο, χαρακτηρίζοντάς τον ως καίριας σημασίας οδό προκαταρκτικής συνεννόησης και προετοιμασίας για μετέπειτα συνεννόηση σε κυβερνητικό επίπεδο, ενώ εξέφρασαν την προσδοκία ότι οι εξαιρετικές διμερείς σχέσεις θα αποφέρουν ουσιαστικά και αμοιβαία επωφελή αποτελέσματα ενόψει μάλιστα της εντατικοποίησης των κοινοβουλευτικών επαφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου