Ο Γιώργος Καλφόγλου τοποθετείται για το δημοσίευμά μας για τη ΔΕΥΑΗ
Θέση παίρνει ο δημοτικός σύμβουλος (και εκ νέου υποψήφιος) και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΗ κ. Γιώργος Καλφόγλου, σχετικά με το δημοσίευμά μας για το έργο δημοσιότητας της ΔΕΥΑΗ.
Όπως αναφέραμε και στο δημοσίευμά μας, (μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ) η απόφαση για να δοθούν 10 χιλιάδες ευρώ για την προβολή έργων της δημοτικής επιχείρησης, ήταν ΟΜΟΦΩΝΗ.
Δηλαδή συμφώνησαν όλα τα (παρόντα) μέλη του Δ.Σ. όπως και ο κ. Καλφόγλου, ο οποίος είναι μέλος ως εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης.
Στην επιστολή που μας έστειλε ο κ. Καλφόγλου, αναφέρει:
"Με έκπληξη παρακολούθησα σε τοπικά site, ότι κυκλοφόρησε ένα φυλλάδιο της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας με έργα και δράσεις του κ Μήτση (Πρόεδρος ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας) διαφημίζοντας τον ίδιο!
Ο σκοπός ήταν καθαρά προσωπικός χρησιμοποιώντας το βέβαια για καθαρά προεκλογικούς λόγους.
Το ΔΣ της ΔΕΥΑ (όπου είμαι μέλος) θεωρήσαμε ότι το φυλλάδιο θα παρουσιαστεί ως ένα συνολικό έργο της ΔΕΥΑ και της υπηρεσίες που παρείχε στους καταναλωτές κι όχι ως μια προεκλογική διαφήμιση!
Προσωπικά, θεώρησα ότι ήταν ένα φυλλάδιο το οποίο θα αναδείκνυε το τι έχει γίνει μέχρι τώρα από έργα και πράξεις στην ΔΕΥΑ και ΜΟΝΟ με καλή πίστη το ψήφισα.
Δεν περίμενα ποτέ όμως ότι θα γίνει η χρήση του για αυτοπροβολή του κ Μήτση.
Δράτοντας της ευκαιρίας, θα ήθελα να αναφερθώ στα έργα που ΔΕΝ έγιναν αυτά τα εννιά (9) χρονιά.
Κι ενώ θα έπρεπε να υπάρχει καλύτερης ποιότητας νερό, φθηνότερο νερό και σίγουρα έργα στοχευμένα και προς πολλές κατευθύνσεις.
Ενδεικτικά:
1) Πηγές Σκέφαρης
Συνεπώς, θα μπορούσανε, όπως τα προηγούμενα σαράντα (40) χρόνια πριν δηλαδή διαλυθεί το δίκτυο λόγω παλαιότητας να υδρεύσουν περιοχές όπως τη Νέα Σελεύκεια, το Καστρί, το Μαυρούδι και κατά το ήμισυ την πόλη της Ηγουμενίτσας.
Ενα έργο το ποιο θα έπρεπε να ήταν προτεραιότητα της ΔΕΥΑ γιατί θα υπήρχε φυσική ροή ύδατος εξαιτίας του ότι η δεξαμενή βρίσκεται σε ψηλότερη θέση από την πόλη της Ηγουμενίτσας (80 μέτρα).
Ετσι, καταφέρνει κανείς να μην κάνει χρήση δέκα (10) αντλιοστασίων τα οποία δουλεύουν μέρα-νύχτα αντλώντας νερό χαμηλότερης ποιότητας από ένα νερό το οποίο είναι πηγαίο και δεύτερον, καταναλώνοντας ρεύμα με άμεσο αντίκτυπο το τιμολόγιο του καταναλωτή.
2) Πηγές Σαράτη
Ενα δίκτυο παλαιωμένο σαράντα (40) και πλέον ετών το οποίο είναι πάνω από 70% αμίαντο, εγκαταλειμμένο δίκτυο, το νερό χάνεται στη διαδρομή προς την κεντρική δεξαμενή της Ηγουμενίτσας.
Η δεξαμενή ειρήσθω εν παροδω είναι ετοιμόρροπη επικίνδυνη και σε κακή κατάσταση.
3) Αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης της Ηγουμενίτσας
Last but not least
- Δεν υπάρχει αντιπλημμυρικό έργο σχετικά με τα ύδατα που προέρχονται από το βουνό της Ηγουμενίτσας.
- Σε περίπτωση φυσικής καταστροφής (πυρκαγιά σε ζώνη μίξης δάσους - οικισμού) η μη απορρόφηση των νερών της βροχής αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο πλημμύρας με μεγάλη πιθανότητα να μεταφερθούν φερτά υλικά ιδίως στα κατάντη κατοικημένης περιοχής.
Με μεγάλη πιθανότητα να βρεθεί όπως η Θεσσαλία.
Τέλος, φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια οι στόχοι της ΔΕΥΑ δεν είχαν κατεύθυνση την πρόληψη από φυσικές καταστροφές, την μείωση της τιμολόγησης του νερού ούτε της ποιότητας.
Καθυστερήσανε πολλά έργα τα οποία έπρεπε να γίνουν όπως το δίκτυο ύδρευσης της Πέρδικας και πολλά αλλά δίκτυα τα οποία είναι παλαιωμένα.
Ακόμη, πολλές δεξαμενές είναι σε κακή κατάσταση συντηρημένες επίσης, επικρατεί στο εσωτερικό της υπηρεσίας ένα άρρωστο κλίμα κι αυτό έχει επ’ ακόλουθο την μη ορθή λειτουργία της.
Καλές οι αφίσες και τα σποτάκια αλλά η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική και ο καταναλωτής το καταλαβαίνει.
Εν κατακλείδι, η νέα Δημοτική Αρχή με τον Παναγιώτη Νταή δήμαρχο θα επαναπροσδιορίσει τόσο τη δομή όσο και τους στόχους – δράσεις για να μπορέσουμε επιτέλους να φτιάξουμε μια ΔΕΥΑ Σύγχρονη, Ανθρώπινη, Αναπτυσσόμενη και Βιώσιμη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου